www.raikovska.com

За мен


Мой съученик, който не ме беше виждал дълго време, ми каза, че съм си същата, но съм започнала по-малко да се усмихвам. Е, не знам дали е вярно и се надявам да не е, но така или иначе съм си аз – може би съм станала по-сериозна, но това е от ЕГН-то и от съдийската ми професия – сфера, в която няма място за несериозни неща. Мисля, че чрез работата си допринасям светът да стане малко по-добър и по-справедлив, като помагам на хората да си разрешат правните спорове.


Съдия Елица РайковксаВсе пак, както и по-рано – когато бях ученичка, така и сега карам сноуборд и ски – от сноуборда започнаха да ме болят колената , но обичам и други спортове. Харесвам и планината, и морето, но не ми допада, когато плажът и водата са мръсни, нито когато част от лифтовете не работят без основателна причина.

Съдия Елица Райковкса
Вечер чета разни книжки, когато не ми се спи много, но с времето се промени тяхното естество, така че сега си чета основно правна литература. За театър и кино не ми остава много време, но пък, ако някой/я приятел/ка ме покани, не бих отказала да посетя някоя хубава постановка или да изгледам някой интересен филм. Разбира се, обичам да се виждам и с моите приятели.обратно горе